fbpx

Programi

Januar 2019

četrtek,10.1.2019 ob 17. uri
Senzorične lastnosti in prepoznavanje medu

Predava Nataša Lilek.

Vstop prost.

Prireja: ČZG

četrtek,17.1.2019 ob 18. uri
S krepitvijo črevesne flore do boljšega zdravja

Kako prepoznati, ali je črevesna flora porušena in kako je celostno okrepiti in tako obvladovati ne le zaprtje napihovanje ali driske temveč tudi številen druge težave. Ob vrnitvi črevesne flore v ravnovesje marsikdo občuti olajšanje , sčasoma pa celo popolno umiritev zgage, srbeče in vnete kože, vaginalnih glivičnih vnetij, raznovrstnih alergij, anemij, sklepnih bolečin ali težav s počutjem.

Predava Adriana Dolinar

Prireja Društvo Ajda Gorenjska, informacije na telefon 041-948-336

 

petek, 25.1.2019 ob 18.00
Ekološko in biodinamično čebelarstvo, impulz za prihodnost

Predavanje z gospodom Michaleom Weilerjem iz Nemčije, agronomom in Demeter čebelarjem, ki že skoraj 30 let pomaga čebelarjem s praktičnimi nasveti na področju ekološkega in biodinamičnega načina čebelarjenja po celem svetu.

Na predavanju se bomo poglobili v življenje čebelje družine ter kako ohranjati in spodbujati njeno trdno zdravje. Skušali bomo osvetliti vzroke težav, ki se pojavljajo pri modernem čebelarjenju, in kako lahko sami prispevamo k preventivi in ne le popravljanju posledic. Predstavljeni bodo trendi sodobnega sonaravnega čebelarjenja. Nekaj časa bomo namenili vprašanjem poslušalcev.

Prispevek za predavanje znaša 15 eur. Zaželjene prijave na: info@demeter.si

Prireja Združenje Demeter Slovenija

 

petek, 25.1.2019 in sobota, 26.1.2019
Pomen ekološkega in biodinamičnega čebelarjenja za našo skupno prihodnost

Dvodnevni seminar z gospodom Michaleom Weilerjem iz Nemčije, agronomom in Demeter čebelarjem, ki že skoraj 30 let pomaga čebelarjem s praktičnimi nasveti na področju ekološkega in biodinamičnega načina čebelarjenja po celem svetu.

Predavatelj nam bo na teoretičen in praktičen način prikazal, kako se po korakih preusmerimo v ekološko in biodinamično čebelarjenje, ter nas vodil skozi smernice in nadaljnje korake pri pridobivanju certifikata Demeter. Poglobili se bomo v življenje čebelje družine ter kako ohranjati in spodbujati njeno trdno zdravje. Skušali bomo osvetliti vzroke težav, ki se pojavljajo pri modernem čebelarjenju, in kako lahko sami prispevamo k preventivi in ne le popravljanju posledic. Predstavljeni bodo trendi sodobnega sonaravnega čebelarjenja. Nekaj časa bomo namenili reševanju konkretnih izzivov, s katerimi se udeleženci soočajo pri svojem delu.

Kotizacija 85€, obvezne prijave na info@demeter.si .

Prireja Združenje Demeter Slovenija

več informacij

 

 

 

Prireditve v Čebelarskem centru Gorenjske so javne, na prireditvah poteka tudi snemanje in fotografiranje dogajanja.

 

Obvestila o dogodkih v Čebelarskem centru vam lahko pošiljamo po e-pošti ali telefonu. Sporočite nam na: cebelarski.center@gmail.com ali 031/628 499.