Praznovanje 10-letnice Čebelarskega centra Gorenjske

30. 5. 2022 | Uncategorized

V soboto, 11. junija od 10. do 18. ure vas vabimo na praznovanje 10-letnice Čebelarskega centra Gorenjske, ki bo tokrat čokoladno-medeno sladek.

Tovarna čokolade Gorenjka letos praznuje 100 let obstoja in ker smo praktično sosedi, se nam bodo pridružili v praznovanju s svojo stojnico, kjer bodo med drugim na voljo čokolade z natisnjenim motivom prav za to priložnost. Gorenjka bo ob naši prireditvi donirala 7kg čokolado in čokoladne sestavine za slastne palačinke. Obiskovalci se bodo lahko posladkali s palačinkami s čokolado ali z medom.

Pred centrom bo tržnica s ponudbo čebeljih pridelkov, izdelki iz naravnih materialov, naravne kozmetike, eteričnih olj in hidrolatov.

Svoje dejavnosti bodo predstavili vsi, ki delujejo v čebelarskem centru: Čebelarsko društvo Radovljica, hranilnica ekoloških semen Semenjalnica, Manualna terapija in masažne storitve Denis Debeljak s.p. in Kavarna Panj s posebno ponudbo prav za ta dan.

Glavna atrakcija bo zagotovo interaktivna čebela velikanka 3D KRANJICA, ki je navduševala svetovno javnost na svetovni razstavi Expo v Dubaju. Maketo so izdelali s 3D-tiskalnikom in ima več kot 90-odstotno morfološko podobnost z resnično čebelo delavko. Narejena je v razmerju 100 : 1 in v dolžino meri 170 cm. Model združuje gibljive dele čebeljega telesa, devet animacij v slovenskem in angleškem jeziku. Da si jo bo mogoče ogledati v našem centru, nam je omogočila Čebelarska zveza Slovenije.

Tekom celega dneva bodo potekale delavnice in animacija za otroke.

PROGRAM

10.00 – 18.00 3D Kranjica: interaktivna čebela velikanka, virtualna očala, delavnice za otroke, tržnica

10.00 – 11.00 delavnica z dr. Sabino Šegula

11.00 – 14.00 Čebelarske igre

11.00 – 14.00 Palačinke s čokolado in medom

15.00 – 16.30 Slovesnost ob 10-letnici: prihod praporščakov, pozdravni nagovori, nastop učencev OŠ Antona Janša Radovljica in folklorne skupine Voše, predstavitev mozaika Sv. Ambroža v sodelovanju s Čebelarskim muzejem Radovljica, razglasitev rezultatov čebelarskih iger, rojstnodnevna torta

17.00 – 18.00 Klovn Jaka

Praznujte z nami tudi vi.

Vabljeni.

 

Dostopnost