Dan medu v kulinariki – Festival medu


Podrobnosti dogodka

  • Date:

Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu v sodelovanju s Čebelarskim centrom ( ČRICG ) in ČD Radovljica pripravlja:

 

FESTIVAL MEDU IN DAN MEDU V KULINARIKI

 Sobota, 19. 9. 2015, 10.00. –18.00. ure, Čebelarski center Gorenjske

Program

10.00:

Medovite trajnice: Vrtnarija Trajnice Golob-Klančič. Za čebele lahko poskrbimo z ureditvijo in zasaditvijo vrtov z medovitimi rastlinami. Na predavanju boste spoznali katere rastline so medovite in kako jih negovati.

11.00:

Uporaba medu v kulinariki – Učenci Osnovne šole Lesce pod mentorstvom Andreje Šimnovec: predstavitev  jedi z medom z degustacijo. Spoznali boste jedi, ki so jih pripravljale že naše babice na posodobljen način in z dodatkom medu.

15.00:

Znane prakse uporabe čebeljih pridelkov: Sandra Gašperšič Rebek vam bo predstavila različne načine kje in kako  uporabljati različne čebelje pridelke.

16.00:

Prehranska vrednost in uporaba medu v kulinariki – Ferjančič Rožica Slavica – predavateljica na Višji strokovni  šoli za gostinstvo in turizem Bled.

17.00:

O medenih pijačah in o Slovenskem medu z zaščiteno geografsko označbo:  Tomaž Šauperl.

Ob 12. in 16. uri:

KULINARIČNA DELAVNICA za otroke s Čalapinkom, ki bo tokrat s čebelico Sivko pekel prave palačinke z medom, svoj recept pa bo zaupal tudi vam!

USTVARJALNE DELAVNICE ZA OTROKE:

  • izdelava glinenih čebelic,
  • risanje panjskih končnic,
  • izdelava lectovih src,
  • izdelava dražgoških kruhkov.

RAZSTAVA MEDENIH JEDI

STOJNICE Z BOGATO PONUDBO ČEBELJIH

PRIDELKOV IN IZDELKOV,

MEDENI SLADOLED in MEDENO PIVO,…

TRŽNICA Z DOBROTAMI Z LOKALNIH KMETIJ

Organizirani ogledi apiterapevtskega čebelnjaka in Čebelarskega centra s predstavitvijo čebelarstva.

OBIŠČITE ENEGA OD PONUDNIKOV »OKUSI RADOL’CE«, KI SO V TEM VIKENDU ZA VAS PRIPRAVILI POSEBEN MEDENI MENI!

http://www.czs.si

pdf-icon-1CZS Plakat DAN MEDU V KULINARIKI (pdf)

 

pdf-icon-1Festival medu – letak (pdf)

 

Leave a Comment (0) ↓