Usposabljanje z delavnico za izračunavanje lastne cene

24. 1. 2019 | Novice

Vabimo vas, da se udeležite usposabljanja na temo izračunavanja lastne cene čebeljih pridelkov, ki bo potekalo v četrtek, 31.1. 2019 ob 16.30h v dvorani Čebelarskega centra v Lescah.

Na usposabljanju bomo spoznali kako spremljati finančno poslovanje našega čebelarstva, kako izračunati lastno ceno v čebelarstvu, s katerimi stroški se srečujemo, kako oblikovati prodajno ceno in kako na enostaven način izračunati ali poslujemo z dobičkom ali izgubo.

Spremljanje finančnega poslovanja je nujno potrebno v vsakem podjetju, na kmetiji, v čebelarstvu kot tudi v domačem gospodinjstvu saj se nam kaj hitro naredi, da stroškov ne obvladujemo več in zabredemo v dolgove. Čeprav večinoma čebelarji ne potrebujejo vodenja knjig, saj  sistem omogoča prodajo čebeljih pridelkov na podlagi pavšalne obdavčitve, pa je vseeno priporočljivo, da znamo spremljati finančno poslovanje in na podlagi tega načrtovati investicije in nadaljnje delo v čebelarstvu. Predavanje je primerno tako za ljubiteljske čebelarje, kot tiste, ki jim čebelarstvo predstavlja pomemben del dohodka.

Usposabljanje bo izvedla Tanja Magdič, svetovalka za ekonomiko čebelarstva pri Čebelarski zvezi Slovenije, Javni svetovalni službi v čebelarstvu.

Dostopnost