Čebelarska zveza Gorenjske že tretjič organizira ocenjevanje medu

25. 8. 2020 | Novice

Spoštovani čebelarji!

 

Letošnja sezona se bliža h koncu. Prihaja čas, ko se delo pri čebelah počasi zaključuje. Krmljenje, zatiranje varoe in skrb za zdrave družine so opravila, ki nam omogočijo, da bo naslednja sezona še boljša.

 

Ena od pomembnih čebelarjevih opravil je tudi prodaja čebeljih  pridelkov. Potrošniki danes vedno več poudarka dajo kakovosti pridelkov. Priznanja dobljena na ocenjevanjih medu so odlično promocijsko orodje.

 

Letošnje vzorce bomo sprejemali  od ponedeljka 3.8. do vključno petka 14.8. (pon. – pet. od 8.00 do 15.00) v pisarni upravnice Čebelarsko razvojno-izobraževalnega centra Lesce (ČRIC Lesce). Do takrat lahko vaše vzorce pošljete tudi po pošti na naslov: Čebelarski razvojno izobraževalni center Gorenjske, Rožna dolina 50 A, 4248 Lesce.

Ob oddaji vzorcev je potrebno obvezno priložiti izpolnjeno izjavo čebelarja.

Senzorično ocenjevanje bo potekalo 29.08.2018 v prostorih ČRIC Lesce (ura bo sporočena naknadno).

 

Zaključna prireditev bo potekala 19.09.2018 na prireditvi: Festival medu in dan medu v kulinariki (ČRIC Lesce).

 

V kolikor bo prireditev odpovedana, bodo priznanja poslana po pošti na naslove čebelarjev; stroške pošiljanja krije organizator (ČZG). V primeru da prireditev bo, čebelarji priznanja prevzamejo na podelitvi. Če se čebelar podelitve ne more udeležiti, bo lahko priznanje prevzel v ČRIC Lesce pri upravnici centra, lahko ga prejme tudi po pošti (stroške krije čebelar).

 

Ocenjevanje bo potekalo na podlagi veljavnega Pravilnika o ocenjevanju medov, ki je objavljen na spletni strani ČZS in ČZG.

 

Pristojbina za vzorec znaša 15 €. V primeru pošiljanja vzorcev po pošti je zraven potrebno priložiti fotokopijo plačila kotizacije. V primeru osebne dostave vzorcev lahko pristojbino plačate ob oddaji vzorcev.

 

Plačila s položnico je potrebno nakazati na račun ČZG: SI56 0313 9100 0004 072

Namen nakazila: ocenjevanje medu

 

Dodatne informacije so dostopne na:

 

V upanju na čim večjo udeležbo vas pozdravljamo z čebelarskim pozdravom,

 

Naj medi!

Anže Perčič

Predsednik ČZG

Izjava čebelarja-ocenjevanje medu 2020

Pravilnik ČZS_senz. med_za_komisijo 2020

Dostopnost