Čebelica Medka povezuje: Zajtrk z evropskimi prijatelji

9. 11. 2018 | Pretekli dogodki

Vabimo vas, da se nam v soboto, 17. novembra 2018 ob 10.30 preko interneta pridružite s klikom na povezavo:   http://egss.eu/cebelica-medka-povezuje/ , kjer bo potekalo predvajanje dogodka v živo.

Čebelica Medka povezuje: Zajtrk z evropskimi prijatelji poteka v okviru Slovenskega medenega zajtrka in povezuje slovenske otroke z njihovimi sovrstniki druge evropske države.

Tudi letos bomo, s pomočjo sodobne tehnologije, prek interneta povezali skupino otrok iz Radovljice (folklorna skupine Č’belce iz Radovljice pod mentorstvom Uršule Kavar) in Londona (skupina otrok, ki se uči slovenščine pri Urški Rozman). Otroci bodo pripravili kratek program na temo čebel in ga predstavili svojim evropskim sovrstnikom. Dogodek se zaključi s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Ob zaključku programa pričakujemo tudi pozdravna nagovora predstavnikov britanskega in slovenskega veleposlaništva.

Čebelica Medka povezuje: Zajtrk z evropskimi prijatelji je nastal v sodelovanju Čebelarskega muzeja Radovljica s Čebelarskim centrom Gorenjske in številnimi drugimi inštitucijami. Za prenos dogajanja bodo poskrbeli dijaki programa Medijski tehnik Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica pod mentorstvom prof. Primoža Zorka, sestavine tradicionalnega slovenskega zajtrka pa bo priskrbel Inštitut Ekosemena.

Vabljeni, da se nam pridružite tudi vi.

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

Dostopnost