COOLINARIKA 2018

7. 11. 2018 | ČD Obvestila, Pretekli dogodki

ČD Radovljica 22. 11. 2018 ob 15h v Srednji gostinski  in turistični šoli v Radovljici ponovno prireja  delavnico na temo ‘Kuhamo z medom’. Prof Marija Arh Ivanšek  bo letos s pomočjo dijakov šole in nas – udeležencev delavnice – razkrila nekaj novih ‘skrivnosti’ ob pripravi  jedi, ki jih pri nas sicer poznamo a so navadno v jedilnikih poimenovane z tujko. To pa ne pomeni, da ni dodanega pridiha drugačnosti in originalnosti , recepti nam omogočajo izpeljanke, ki jih bomo prav tako izvedli in preizkusili (da ne bi bilo doma kakih dvomov ). Želja po lastnem sukanju kuhovnic  iz prejšnjih delavnic je letos še bolj poudarjena tako da sta predpasnik in kuh. krpa zaželena. Pripravili  bomo  :

  1. – hladna predjed :  Crostini v variantah – avokado, dimljena postrv in  gorgonzola
  2. – topla predjed:    Račja prsa z kostanjevim pirejem in pomarančno holandsko omako
  3. – juha:                     Kremna juha iz leče z profiteroli
  4. – glavna jed:         Zanimiva junjetina  – (low and slow) – z vlivanci treh barv in okusov;

in tremi  zelo pripravnimi vrstami omak ter

  1. – solato:                podobno tisti-pred  leti ‘z kruhom pomazana’ (motovilec z dodatki)
  2. – sladica:                Panna cotta;  kavno-čokoladna različica
  3. – sladica:   Tiramisu z malinami
  4. – sladica:    Rezine z  bučnimi semeni

 

Torej vsaj 12 različnih možnosti za zapolnitev glave z zanimivimi idejami in želodcev – malo bolj konkretno. Četrtek popoldan z lastno soudeležbo 20€ (ostalo pokrije ČD Radovljica) nam ponudi pripadajočo literaturo, praktični prikaz izdelave, odgovore na vprašanja, stekleničeno vodo v času kuhanja, degustacijo pripravljenih jedi in kak kozarec rujnega. Predjed in sladice postavljene kot bife si postrežemo sami, ostalo bo postreženo. Navadno ostane tudi kaj za repete.  Vse jedi vsebujejo odgovarjajoč med, ki ga uporabljamo razen pri sladicah – večinoma kot začimbo.

Prijave na delavnico sprejemamo v čajnici ‘Panj‘ v Čebelarskem centru v Lescah. Prijava velja ob plačilu  20 € prijavnine  – za kar vam izdamo potrdilo, račun dobite na delavnici. Ob neudeležbi zaradi fiksnih stroškov – prijavnine ne vračamo. Glede na interes ob prvi najavi dogodka priporočamo čimprejšnjo prijavo saj je kljub velikosti šolske kuhinje število mest omejeno. Za vse dodatne informacije smo vam na razpolago na mobi št:  041 441 735  – Jelka ali 064 109 758  – Sandi. Hvaležni bomo, če o dogodku obvestite še koga.

za vas se trudimo in vas vabimo

Radovljica, november 2018                                                  Coolinariki  ČD Radovljica

Dostopnost