Dvodnevni seminar “Ekološko in biodinamično čebelarjenje”

3. 1. 2019 | Novice

POMEN EKOLOŠKEGA IN BIODINAMIČNEGA ČEBELARJENJA ZA NAŠO SKUPNO PRIHODNOST

Združenje Demeter Slovenija v sodelovanju z Zvezo biodinamikov Slovenije in Čebelarskim centrom Gorenjske organizira dvodnevni seminar z gospodom MICHALEOM WEILERJEM iz Nemčije.

Michael Weiler je agronom in Demeter čebelar, ki že skoraj 30 let pomaga čebelarjem s praktičnimi nasveti na področju ekološkega in biodinamičnega načina čebelarjenja po celem svetu. Je aktiven član iniciative Mellifera, društva za sonaravno in ekološko čebelarjenje, ki je aktivno na številnih področjih poučevanja in raziskav sodobnega čebelarjenja.

Predavatelj nam bo na teoretičen in praktičen način prikazal, kako se po korakih preusmerimo v ekološko in biodinamično čebelarjenje, ter nas vodil skozi smernice in nadaljnje korake pri pridobivanju certifikata Demeter.

Poglobili se bomo v življenje čebelje družine ter kako ohranjati in spodbujati njeno trdno zdravje. Skušali bomo osvetliti vzroke težav, ki se pojavljajo pri modernem čebelarjenju, in kako lahko sami prispevamo k preventivi in ne le popravljanju posledic. Predstavljeni bodo trendi sodobnega sonaravnega čebelarjenja. Nekaj časa bomo namenili reševanju konkretnih izzivov, s katerimi se udeleženci soočajo pri svojem delu.

ČEBELARSKI CENTER GORENJSKE,
Rožna dolina 50a, 4248 Lesce
petek, 25. januar 2019: 14.00–20.00
sobota, 26. januar 2019: 9.00–17.00

Oba dneva druženja bosta prevajana v slovenščino.

Ker je število mest omejeno, zbiramo prijave na info@demeter.si do zapolnitve prostih mest. Prijave so obvezujoče.

Ob prijavi sporočite:

ime in priimek, telefonsko številko in email naslov.

Prispevek za seminar znaša 85 EUR, ki ga po potrjeni prijavi in najkasneje do 23. 1. 2019 poravnate Združenju Demeter Slovenija na

TRR: SI56 6100 0001 0390 890, Delavska hranilnica d.d. Ljubljana.

Imetnik računa: Združenje Demeter Slovenija, Volčji grad 40, 6223 Komen.

Obstaja možnost prenočitve v dveh hostlih v Radovljici, in sicer: ‘Life Hostel’ (040 531 547) ali info@life-hostel-slovenia.com in ‘Vidičev dvorec’ (031 810 767) ali radovljica@youth-hostel.si. Za informacije in rezervacije nočitev se obrnite neposredno na ponudnika.

Veselimo se snidenja in Vas vljudno pozdravljamo.

Združenje Demeter Slovenija

Predsednik: Sergij Stancich

*Organizatorji si pridržujemo pravico do spremembe urnika programa.

Dostopnost