19.09.2015 – Festival medu in dan medu v kulinariki
Imeli smo predavanja na temo:
- MEDOVITE TRAJNICE -Vrtnarija Trajnice Golob -Klančič
- UPORABA MEDU V KULINARIKI – Učenci O.Š. Lesce pod mentorstvom Andreje Šimnovec so nam predstavili jedi z medom z degustacijo.
- ZNANE PRAKSE UPORABE ČEBELJIH PRIDELKOV – Sandra Gašperšič Rebek
- MED V PREHRANI IN GASTRONOMIJI – Ferjančič Rožica Slavica
- O MEDENIH PIJAČAH IN O SLOVENSKEM MEDU Z ZAŠČITENO GEOGRAFSKO OZNAČBO – Tomaž Šauperl
Imeli smo tudi USTVARJALNE DELAVNICE ZA OTROKE, kjer so izdelovali:
- glinene čebelice,
- risali panjske končnice,
- lectova srca,
- dražgoške kruhke.
Pekli smo palačinke s Čalapinkom in obiskala nas je čebelica Kranjska sivka.