Festival medu 2015

19.09.2015 – Festival medu in dan medu v kulinariki

Imeli smo predavanja na temo:

  • MEDOVITE TRAJNICE -Vrtnarija Trajnice Golob -Klančič
  • UPORABA MEDU V KULINARIKI – Učenci O.Š. Lesce pod mentorstvom Andreje Šimnovec so nam predstavili jedi z medom z degustacijo.
  • ZNANE PRAKSE UPORABE ČEBELJIH PRIDELKOV – Sandra Gašperšič Rebek
  • MED V PREHRANI IN GASTRONOMIJI – Ferjančič Rožica Slavica
  • O MEDENIH PIJAČAH IN O SLOVENSKEM MEDU Z ZAŠČITENO GEOGRAFSKO OZNAČBO – Tomaž Šauperl

Imeli smo tudi USTVARJALNE DELAVNICE ZA OTROKE, kjer so izdelovali:

  • glinene čebelice,
  • risali panjske končnice,
  • lectova srca,
  • dražgoške kruhke.

Pekli smo palačinke s Čalapinkom in obiskala nas je  čebelica Kranjska sivka.

Leave a Comment (0) ↓