Vabilo na “Festival medu in Dan medu v kulinariki 2020”

sobota, 19. september 2020

Čebelarski center Gorenjske v Lescah

od 10. ure dalje

 

PROGRAM V DVORANI (prijave na e-mail: natasa.strukelj@czs.si)
10.00 Cvetni prah – tako kot je potreben za čebele, je koristen tudi za ljudi – dr. Nataša Lilek.
11.30 Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj ocenjevanja medu.
13.00 Apiterapija – Čebelji pridelki skozi usta in dihala – Matjaž Pogačnik.
Svojo prisotnost na predavanjih sporočite na e-mail: natasa.strukelj@czs.si.
DEGUSTACIJA
• MEDENE PIJAČE, KAVA IN ČAJ Z MEDOM.11.00 – 16.00 Degustacija medenega menija: sirovi štruklji z medom in orehi, jelen v medeno-poprovi omaki, čokoladna salama z medom, goveja solata z medeno-balzamičnim prelivom, medeni koktajl – Gostišče Draga.
12.00 Degustacija zelenjavne juhe z medom in šmorna z medenim prilivom ter medenega presenečenja iz ponvice – Marija Arh Ivanšek, SGTŠR.
SPREMLJEVALNI PROGRAM
• TRŽNICA z bogato ponudbo čebeljih pridelkov in izdelkov.
• USTVARJALNE DELAVNICE.
• DEGUSTACIJA RAZLIČNIH VRST MEDU.
Še posebno ste vabljeni čebelarji, da se dogodka udeležite in prinesete letošnji med. Terenska svetovalca Janez Markič ter Tomaž Pintar vam bosta pomagala določiti vrsto medu, svetovala vam bosta pri vključevanju v sheme kakovosti …
Obiskovalce prosimo, da ravnajo v skladu s smernicami in priporočili NIJZ.
Dogodka se lahko udeležijo samo zdrave osebe, uporaba zaščitnih mask je obvezna.
Svojo prisotnost na predavanjih sporočite na e-mail: natasa.strukelj@czs.si.
Festival medu in Dan medu v kulinariki za vas organizirajo Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu pripravlja v sodelovanju z LUR – Čebelarsko razvojno izobraževalnim centrom Gorenjske, Čebelarsko zvezo Gorenjske in ČD Radovljica.
Vabljeni.
Leave a Comment (0) ↓