Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu pripravlja v sodelovanju z LUR – Čebelarsko razvojno izobraževalnim centrom Gorenjske, Čebelarsko zvezo Gorenjske in ČD Radovljica
DAN MEDU V KULINARIKI – FESTIVAL MEDU
Sobota, 21. september 2019 v Čebelarskem centru Gorenjske v Lescah od 10.00 ure dalje
PROGRAM
10.00 Medovite rastline – hrane za čebele in ljudi – medovite rastline v vsak vrt in vsako kuhinjo – dr. Sabina Šegula
11.00 Uporabni nasveti za pripravo medenih jedi – Mateja Reš
12.00 Degustacija zelenjavne enolončnice z medom in šmorna z medenim prilivom
15.00 Delavnica priprave in degustacija medenega menija – Marija Arh Ivanšek
16.30 Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj ocenjevanja medu
♦ TRŽNICA Z BOGATO PONUDBO ČEBELJIH PRIDELKOV IN IZDELKOV IN DOBROTAMI Z LOKALNIH KMETIJ
♦ USTVARJALNE DELAVNICE IN DRUŽABNE IGRE ZA OTROKE IN ODRASLE: IZDELAVA ČEBELIC IZ GLINE, IZDELAVA DRAŽGOŠKIH KRUHKOV, ISKANJE ČEBELJEGA ZAKLADA
♦ MEDENE PIJAČE
♦ DEGUSTACIJA RAZLIČNIH VRST MEDU
♦ ORGANIZIRANI OGLEDI ČEBELNJAKA IN ČEBELARSKEGA CENTRA S PREDSTAVITVIJO ČEBELARSTVA
♦ DELAVNICA IZDELOVANJA JESENSKIH ŠOPKOV Z DR. SABINO ŠEGULA
♦ KAVA ON ČAJ Z MEDOM
♦ SVET ČEBEL SKOZI VIRTUALNA OČALA
in še vrsta spremljevalnih aktivnosti. Podrobnosti programa najdete na www.czs.si.
Na delavnici in degustaciji medenega menija boste sodelovali pri pripravi različnih jedi, med njimi tudi slovenske narodne jedi pripravljenih na sodoben način z različnimi vrstami medu:
File bohinjske zlatovščice (postrvi) v ajdovi moki, ajdova kaša z gobami in zelenjavo, krompir v oblicah z zeliščnim maslom in mahantom, palačinke, strjenka, pena s cvetnim prahom,…
Obiščite nas na Dnevu medu v kulinariki in vse to in še več, boste lahko pokusili brezplačno!
Čebelarji ste še posebno vabljeni, da se dogodka udeležite in prinesete letošnji med. Terenska svetovalca Janez Markič ter Tomaž Pintar vam bosta pomagala določiti vrsto medu, svetovala vam bosta pri vključevanju v sheme kakovosti,…
Ne zamudite priložnosti za druženje, zabavo, odkrivanje novih spoznanj, izmenjavo medsebojnih izkušenj in povezovanje čebelarjev in vseh ljubiteljev medu!