Filmska projekcija: Slovenija – dežela medu

4. 11. 2019 | Novice

15. novembra 2019 ob 18.00 uri bo v Čebelarsko razvojnem centru Lesce javna projekcija filma Slovenija – dežela medu, ki ji bo sledil kratek pogovor z glavnim protagonistom filma Erikom Luznarjem.

V vlogi protagonista filma nastopa mladi čebelar Erik Luznar iz Begunj na Gorenjskem, ki pripoveduje o svoji odločitvi za pot poklicnega čebelarja, prenosu čebelarskih znanj in izkušenj od očeta Janeza ter predvsem o njegovem boju za preživetje čebeljih družin v izredno hladni in mokri pomladi leta 2019. Poleg Erika in Janeza Luznarja v filmu nastopajo tudi učitelj čebelarstva Brane Kozinc, slikarka panjskih končnic Anja Bunderla ter drugi slovenski čebelarji.

Televizija Arte TV je znana po izredno kakovostnih dokumentarnih filmih in kulturnih programih, zato verjamemo da nas bo film gotovo navdušil. Dokumentarni film pod taktirko režiserke Therese Engels je v sodelovanju z Javnim zavodom Turizem in kultura Radovljica nastajal med majem in junijem 2019. V filmu boste prepoznali številne snemalne lokacije ki segajo vse od Begunj, Radovljice, Radovne, Gorij do Nove Gorice in Ilirske Bistrice. Za kamero je stal izkušeni snemalec Oliver Gurr, za ton je skrbel Michael Liss, zračne posnetke pa je prispeval domačin Jani Kolman.

Vabljeni!

Dostopnost