Odgrnitev sklupture Sv. Ambroža

1. 12. 2022 | Uncategorized

V sredo, 7.12.2022 ob 19:30 vas vabimo na odgrnitev skulpture Sv. Ambroža.
Po več kot pol leta se naš kreativni projekt zaključuje. Skulptura bo našla svoj dom v Čebelarskem centru v Lescah. To se bo zgodilo prav na god sv. Ambroža. Pridite na naše praznovanje.
Čebelarski razvojno izobraževalni center Gorenjske je v letu 2022 praznoval deseto obletnico delovanja in ob tej priložnosti je bila ustvarjena Skulptura sv. Ambroža. Izdelana je po predlogi motiva, ki je del muzejskega gradiva Čebelarskega muzeja Radovljica – Relief s podobo sv. Ambroža, les lipa, 1. pol. 20. st., avtor Janko Ravnik, Kranj, inv. št. ČM 665.

Reliefna podoba je izdelana v tehniki modernega mozaika, iz keramičnih ploščic in stekla. Ustvarili so jo Toni Papež, Vesna Misjak, Margita Mohorič, Zlata Demšar, Mojca Švajger, Radmila Lapuh, Tadeja Bizjak Hudovernik, Urška Ambrožič Potočnik in Miha Potočnik.

Leseni rezljani čebelji panj je župan Ciril Globočnik oblikoval iz masivnega hrastovega lesa, ki je zrastel v občini Radovljica. Leseni del je v celoti premazan s čebeljim voskom.

Projekt je financiran s strani Čebelarskega razvojno izobraževalnega centra Gorenjske, ki deluje pod okriljem Ljudske univerze Radovljica.

Mentorstvo pri izdelavi modernega mozaika in organizacija celotnega projekta: Urška Ambrožič Potočnik, Urška Mozaik – Modern mosaic art studio Rokodelc.

Dostopnost