“Opraševalci, naša luč prihodnosti” spletna otvoritev razstave

19. 5. 2021 | Novice

V okviru praznovanja Svetovnega dne čebel vas

v petek, 21.5.2021 ob 19h

vabimo na otvoritev razstave, ki bo potekala preko FB LIVE.

Udeleženci študijskega krožka – mozaične delavnice, ki je potekala v organizaciji Čebelarskega centra Gorenjske – so izdelali 8 steklenih mozaičnih lučk na tematiko “Opraševalci, naša luč prihodnosti” in s tem so osvetlili to tematiko vsem generacijam, predvsem pa otrokom. Predloge za izdelavo mozaika je narisala Urška Tišler.

Tudi tokrat se je pri nekaterih udeležencih dodatno, poleg likovne kreativnosti, odprl tudi kreativni tok v literarni umetnosti, tako da so nastale pesmi in zgodbe, vezane na to tematiko.

Na koncu je Urška Tišler mozaične predloge postavila v eno tako fletno pobarvanko in vanjo uvrstila še pesmi in zgodbe. Te pobarvanke bodo na voljo otrokom, so pa seveda zaloge omejene.

S tem projektom bomo tako še naprej ozaveščali o pomembnosti opraševalcev … saj bodo otrokom med barvanjem odrasli lahko prebirali pesmi in zgodbe o opraševalcih.

Polovica udeležencev se je tudi odločila, da bodo svoje lučke podarili 4 vzgojno-izobraževalnim ustanovam, da bodo lahko ozaveščali naprej čim več otrok.

Lepo vabljeni torej, da se nam pridružite v petek

Na ZOOMu:

https://us02web.zoom.us/j/86931006885?pwd=SU9kcEZsL0xXQkNMMXlkNmtDdHJlUT09

ali na FB live preko strani:

Čebelarski razvojno izobraževalni center Gorenjske/The Beekeeping centre

Ljudska Univerza Radovljica Lur

       

www.rokodelc.si

https://www.facebook.com/urska.ambrozicpotocnik

https://www.facebook.com/RokodelcMihaPotocnik/

Dostopnost