ODPOVEDANO Sobota, 21.1.2023, od 10. do 16. ure, v dvorani Čebelarskega centra Gorenjske.
Delavnico bomo prestavili na drug termin. Obvestilo o novem terminu bomo objavili naknadno.
Med, ta vsestranski čebelji pridelek, je skoraj nepogrešljiv v vsakem domu. Z njim krepimo svoje zdravje, pripravljamo najrazličnejše jedi, ga uporabljamo za nego telesa in mnogo drugega. Ste vedeli, da lahko s pomočjo medu pripravimo pivo? In to kar v domači kuhinji brez zapletenih postopkov ali posebnih pripomočkov!
Pivo je ena najstarejših pijač, ki jo človek pozna in izdeluje že več tisočletij. Ta pijača je postala pomemben del evropske prehrane in samo v Evropi je znanih več sto vrst piva. Narejeno je iz naravnih sestavin in z malo truda si ga lahko izdelate tudi doma. Vas zanima kako?
Vabljeni na 5-urno delavnico »Varjenja medenega piva v domači kuhinji«, ki jo bo vodil čebelar in pivovar z dolgoletnimi izkušnjami, Marjan Marolt.
- Potek delavnice:
10:00 do 12:00 – teoretični del:
uvodno predavanje o pivu
predstavitev načina izdelave piva na tokratni delavnici
12:00 do 13:00 – odmor za kosilo (kosilo ni vključeno v ceno)
13:00 – 16:00 – praktični del, degustacija:
priprava ustrezne posode,
odmerjanje pravilnega razmerja surovin
prikaz priprave pivine s posebno pozornostjo na kakovosti kvasovk
postopek vrenja pivine (temperatura, čas, preverjanje prisotnosti sladkorja)
ohlajanje pivine
čiščenje ustreznih steklenic
ločitev od usedline
pretakanje piva v sterilne steklenice
degustacija
Cena delavnice je 20€ na osebo.
Delavnica je namenjena polnoletnim osebam, ki jih zanima umetnost varjenja piva. Vsak udeleženec bo po končani delavnici lahko domov odnesel svojo steklenico piva.
Prijavite se lahko do vključno 19. januarja 2023. Prijave sprejemamo na elektronski naslov cebelarski.center@gmail.com.
Plačilo je možno vsak dan od ponedeljka do petka od 8. do 15. ure v pisarni upravnice ali na dan izvedbe delavnice, v soboto, 21.1.2023.
Vabljeni!