ZASEBNO ŽIVLJENJE ČMRLJEV, predavanje dr. Danilo Bevk

9. 2. 2021 | Novice

ZASEBNO ŽIVLJENJE ČMRLJEV, predavanje dr. Danila Bevka      

Leni, debeli, nerodni in glasni. Velikokrat s temi besedami opišemo čmrlja, ki v spomladanskih časih leta iz cveta na cvet. Ampak v resnici ni tako. Čmrlji so marljivi in glede na njihovo obliko, zelo spretni opraševalci. Ali veste čmrlj lahko leti in oprašuje cvetlice pri bistveno nižji temperaturi kot pa čebele? Verjamemo da niste vedeli. Zanimivo kaj ne?

Če želite izvedeti še kaj več o teh velikih glasnih in hkrati luštnih žuželkah se nam pridružite v sredo, 17.02.2020 ob 18. uri na spletnem predavanju z naslovom Zasebno življenje čmrljev. Predaval nam bo dr. Danilo Bevk (Nacionalni inštitut za biologijo). Predstavil, kako čmrlji živijo, zakaj so tako pomembni opraševalci, zakaj jih je vedno manj in kako jim lahko pomagamo. Predstavil bo tudi, kako lahko čmrlje gojimo. Predavanje bo potekalo v okviru projekta Life Naturaviva, Biodiverziteta – umetnost življenja.

Predavanja se lahko udeležite na spletni povezavi: https://us02web.zoom.us/j/83002919874?pwd=VVJWZ1Z2aFRyVm5LMjlkeUozNjRQUT09

Na predavanje se ni treba predhodno prijavljati.

Dostopnost